Posted on

Lauri Laukkanen valittu Broncolor Gen NEXT-kuvaajaksi!

Lauri-Laukkanen-profiilikuva

Kohta 23 vuotta täyttävä Lauri Laukkanen on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut urallaan jo paljon. Hän on lyhyen mainoskuvaaja-uransa aikana kerennyt työskentelemään maailmalla, suurten brändien kuten Finnairin, Hilton-hotelliketjun, Hewlett Packardin, Aurinkomatkojen ja BMWn kanssa. Hän on esiintynyt valokuvausmessuilla ympäri maailmaa ja kiertänyt ulkomailla opettamassa workshoppeja. Ja onpahan hän kerennyt kirjoittamaan muiden töidensä ohella kirjankin, joka julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Tämän suomalaisen nuoren suurlupauksen uran uusimpana käänteenä on valinta mukaan Broncolorin perustamaan kansainväliseen Gen NEXT-ohjelmaan, johon on kerätty maailmalta viiden nuoren lahjakkaan valokuvaajan tiimi. Päätimme kysellä Laurilta hieman fiiliksiä tämän uutisen myötä: 

 

Miksi päätit hakea mukaan Broncolorin Gen NEXT-ohjelmaan?

Parin viimeisen vuoden aikana olen seurannut sosiaalisessa mediassa melko tarkasti mm. Benjamin Von Wongin, Lara Jaden ja muutaman muun nuoren kuvaajan edesottamuksia ja itse asiassa Benjaminiin sainkin mahdollisuuden tutustua noin vuoden seuraamisen jälkeen, kun esiinnyimme samoilla messuilla Englannissa. Viime vuonna Ben ja Lara valittiin Broncolorin juuri perustettuun Gen NEXT-ohjelmaan, johon kasattiin maailmanlaajuisten hakujen jälkeen viiden taitavan nuoren valokuvaajan tiimi. Nyt vuodenvaihteessa, vuosi ohjelman perustamisen jälkeen, Broncolor avasi uuden maailmanlaajuisen haun seuraavan viisihenkisen tiimin löytämiseksi ja koska tiesin kuinka suuresta mahdollisuudesta tässä oikeasti oli kyse, päätin hakea mukaan. Broncolor oli minulle brändinä myös ennestään tuttu ja olenkin käyttänyt heidän valokalustoaan lähes kaikissa mainoskuvauksissani viime vuoden aikana. Siksi tuntui luonnolliselta hakea mukaan tuohon tiimiin.

 

Muutama kuukausi hakuajan päättymisen jälkeen Broncolor sitten soitti ja ilmoitti sinulle valinneensa sinut mukaan tuohon viiden kuvaajan tiimiin – miltä se tuntui, ja mitä suunnitelmia sinulla on jatkoa varten?

Olihan se hieno tunne, kun sai kuulla, että maailman suurimpiin ja parhaisiin ammattikuvaus-brändeihin kuuluva organisaatio näkee minut yhtenä maailman lahjakkaimmista ja lupaavimmista nuorista valokuvaajista ja haluaa minut edustajaksi heidän brändilleen. Pisti asioita taas uudelleen perspektiiviin ja antoi lisämotivaatiota ja draivia omaan tekemiseen. Ja eipä tuo $24,000 arvoinen palkintokaan hirveästi mielialaa ainakaan synkentänyt. :)

Minulla on agentti Pohjois-Amerikassa ja tämän kansainvälisen tunnustuksen myötä mainoskeikkojen saaminen Jenkeissä helpottunee jatkossa myös hieman. Olen aina ollut hyvin tavoite-orientoitunut ihminen ja olenkin asettanut itselleni korkeita tavoitteita urani kannalta. Tämä oli taas yksi hieno askel eteenpäin kohti suurempia tavoitteita.

On hienoa päästä tekemään töitä Bronin kanssa ja edustaa suomalaista osaamista ulkomailla.

Studiovarustamo haluaa onnitella Lauria ja toivottaa onnea ja menestystä Broncolor GenNext-kuvaajana!