Posted on

Sony G Master by Otto Turunen

 

Uudistetussa Studiovarustamon myymälässä oli mitä mainioin pöhinä kun väki oli saapunut kuulemaan avajaisviikon luentoja. Paikalla oli myös Sonyn edustusta ja tapahtuman jälkeen jäinkin Joonaksen kanssa toviksi keskustelemaan tulevista kuvauksistani, johon kaipailin testiin uutta 85mm linssiä. Jälleen kerran kovan kinumiseni ansiosta Joonas leppyi ja saimme sovittua lyhyehkön testauksen uusilla Sony G Master-objektiiveilla: 85mm f1.4 linssin lisäksi mukaan tuli kylkiäisenä 24-70mm f2.8 -objektiivi.

Kuvausta edeltävänä iltana pääsin hieman fiilistelemään objektiiveja. Molemmat linssit ovat huomattavasti raskaampia ja kookkaampia kuin entuudestaan omistani linssit, mutta näppituntumalla melko samassa linjassa muiden kilpailevien valmistajien kanssa. Muotoilultaan 85mm ja 24-70mm ovat tyylikkään yksinkertaiset ja objektiiveista huomaa välittömästi, että näissä kavereissa on myös kilokaupalla laatua ahdettu sisäänsä.

Olen jo pidemmän aikaa halunnut työstää enemmän double exposure -kuvia, joissa yhdistetään maisemakuvia henkilökuviin. Maisemakuvia löytyi jo entuudestaan niin Suomesta kuin ulkomailtakin, joten seuraavaksi oli vuorossa potrettisessarin järjestäminen.

BTS
Kuvaukset järjestettiin studiollamme Vallilassa: Rakensimme melko yksinkertaisen valaistuksen, minkä jälkeen saimmekin startattua kuvaukset kiireellisestä aikataulusta johtuen ripeästi. Itse kuvauksen aikana vaihtelin aktiivisesti 85mm ja 24-70mm objektiivien välillä, jotta saisin luotua jonkinlaisen pesäeron kyseisiin kapistuksiin, mikä osoittautuikin vaikeaksi.

landscape_portrait

– Molempien objektiivien fokusrengasta oli miellyttävä operoida manuaalisesti
– Molemmat objektiivit tarkensivat häkellyttävän nopeasti automaattitarkennuksella kun kohteessa oli riittävästi kontrastieroa
– Molempien objektiivien kuvanlaatu oli hyvää ja bokeh kohdillaan

topi_double_exposure_low_final

 

En valitettavasti ehtinyt perinpohjaisesti tutustumaan objektiiveihin ja niiden kaikkiin ominaisuuksiin, mutta siitä huolimatta itselleni jäi melko positiivinen vaikutelma molemmista objektiiveista. En myöskään pysty nostamaan toista linssiä paremmaksi kuin toinen vaan suosittelen lämpimästi, että pohdit kumpi vaihtoehdoista tarjoaa sinun tarpeisiisi paremman ratkaisun: molemmilla Sony G Master-objektiiveilla saat erinomaista jälkeä aikaiseksi.


– Otto Turunen
www.ottoturunen.com

1448213740694