Valaisuworkshop x Lars Johnson 12.3.2024 Optipari studiolla

Tervetuloa syventymään valaisun saloihin, oppimaan miten loistaa jokaisessa kuvaustilanteessa ja täydentämään omaa portfoliotasi!

Päivän aikana perehdytään Larsin opastuksella valaisun ja mallinohjauksen teemoihin, sekä vinkkeihin, jotka auttavat sinua hallitsemaan valoa tilanteesta tai kuvattavasta riippumatta. Tässä muutamia avainkohtia, joita päivän aikana käsittelemme:

 1. Mukautuminen tiukkaan aikatauluun: Opi tehokkaat strategiat, miten mukaudutaan tiukkaan aikatauluun, erilaisiin kuvaustilanteisiin, säilyttäen samalla itsevarmuuden paineen alla.
 2. Valaisu erilaisiin kuvaustilanteisiin: Tutustu monipuolisiin valaistustekniikoihin eri ympäristöissä ja tilanteissa. Olipa kyseessä studio, ulkokuvaukset tai haastava valaistus, opit hallitsemaan valoa missä tahansa.
 3. Toimiminen itsevarmasti paineen alla: Miten harjoitella stressin hallintaa ja itsevarmaa toimintaa kuvaustilanteissa.
 4. Valaisu kohteen mukaan nollasta: Opettele rakentamaan valaistus alusta asti, ottaen huomioon kohteen erityispiirteet ja tarpeet. Jokainen kuvaus on uniikki ja workshopissa opit luomaan valaistuksen, joka korostaa kunkin kohteen parhaita puolia.
 5. Asiakkaan lukeminen ja toiveiden toteuttaminen: Miten lukea asiakasta kuvaustilanteessa ja saavuttaa haluttu lopputulos. Opi viemään asiakkaasi visio käytännön tasolle, vaikka asiakas ei osaisi sanoittaa toiveitaan.
 6. Erilaiset loppuvisiot kolmella eri mallilla: Lars käy läpi käytännön esimerkkejä kolmen hyvin erilaisen mallin avulla ja näyttää miten voit luoda jokaiselle omanlaisensa loppuvisio valaistuksen avulla.
 7. Valonmuokkaimet ja niiden tunteminen: Miksi erilaiset valonmuokkaimet ovat tärkeitä, miksi on tärkeää oppia tuntemaan omat työkalut?
 8. Oman näkemyksen toteuttaminen paineen alla: Lars käsittelee tapoja, joilla voit tuoda omanlaista sisältöä ja visiota esiin erilaisissa asiakastapauksissa. Miten vaikuttaa lopputulokseen omalla persoonallisella otteellasi. Harjoittele oman visiosi toteuttamista myös paineen alla. Opi pitämään pääsi kylmänä ja tuomaan esiin parhaat puolesi haastavissa tilanteissa.

Workshopin hinta sisältää koulutuksen, kalustolainan, mahdollisuuden kuvata malleja Larsin opastuksella, maistuvan lounaan, sekä kahvi- ja teetarjoilut.

 

Hinta 

159€ sis alv. 

Osamaksu, lasku ja korttimaksutavat käytössä

 
 
 • Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa lippusi pian!
 • Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Sonyn ja Profoton kanssa
 • Paikanpäällä mukana Sonyn ja Profoton edustajat demolaitteiden kanssa, joihin pääset tutustumaan ja testaamaan kuvauksissa

Päivän aikataulu

 • Klo 10 – 10.30 Saapuminen, tapahtuma alkaa. Aamukahvit ja esittelyt
 • Klo 10.30 – 11.45 Ensimmäinen mallikuvaus
 • Klo 12.00 – 12.30 Lounas
 • Klo 12.30 – 14.00 Toinen mallikuvaus
 • Klo 14.00 – 14.15 Kahvitauko
 • Klo 14.15 – 15.30 Kolmas mallikuvaus
 • Klo 15.30 – 16.00 Kysymykset, kiitokset. Koulutuspäivä päättyy.

Päivän kuvausmallit

Tapahtuman sijainti

Lars Johnson

Helsinkiläinen ammattivalokuvaaja Lars Johnson on työskennellyt ympäri maailmaa vuosikymmenen ajan. Ennen pandemiaa hän vietti yli 10 kuukautta vuodesta matkustaen projektista toiseen. Tällä hetkellä työt painottuvat suomalaisiin tv-projekteihin, sekä studiokuvauksiin mainos- ja musiikkialalla. Myös muotokuvat ovat hänen erikoisalaansa.

Hän on suurilta osin itseoppinut, mutta ottanut paljon vaikutteita huippumuotikuvaaja Oksana Tocickajalta työskenneltyään hänen kanssa Liettuassa vuosina 2009 ja 2010.

Kuvaajana hän keskittyy kuvattavan ohjaamiseen ja valaisuun. Myös ammattimainen, mutta rento kuvaus ilmapiiri on hänelle hyvin tärkeää.