Canon EOS R5 – peilittömien seuraava askel

Canon EOS R5

Canon on julkistanut seuraavan kehityksessä olevan ammattirunkonsa, EOS R5:n!

EOS R5 on loikka eteenpäin EOS R:stä. Vaikka R5 on edeltäjänsä tapaan täyden kennon peilitön kamera, on Canon ilmoittanut sen sisältävän mm. 8K-videokuvauksen, kaksi muistikorttipaikkaa, sekä nopea, sisäänrakennettu Wi-Fi, jonka yli kuvia voidaan siirtää mm. juuri julkaistuun image.canon palveluun. Kuvausnopeus elektronisella sulkimella on 20 kuvaa sekunnissa ja mekaanisella sulkimella 12 kuvaa sekunnissa. Suurin ero R5:ssä suhteessa kaikkiin muihin Canonin aiempiin malleihin on kuitenkin kennovakautus, joka tukee myös objektiivien vakautusta. Luvassa on siis todella monipuolinen kamera.

Yhdessä R5:n kanssa Canon ilmoitti myös lanseeraaneensa uuden pilvipalvelun, image.canon-palvelun. Palvelun avausajankohdaksi on toistaiseksi ilmoitettu huhtikuu 2020.

Varaa oma Canon EOS R5 ennakkoon Studiovarustamolta alla olevalla lomakkeella. Lähetämme sinulle lisätietoja heti kun niitä saadaan. Pyydämme sinulta erikseen tilausvahvistusta vielä lähempänä julkaisua, joten voit turvallisin mielin lisätä itsesi jonoon.

Canonin lisäinfo 13.3.2020

Canon vahvisti, että EOS R5 tulee tallentamaan 8K videota sisäisesti ja vieläpä 30 kuvaa sekunnissa! Kaikissa 8K kuvaustiloissa on käytössä myös Canonin Dual Pixel automaattitarkennus. Lisävahvistusta tuli myös sille, että rungossa on sisäinen kennovakaaja, joka toimii yhdessä objektiivien vakautuksen kanssa.

EOS R5:n automaattitarkennus tunnistaa kehittyneesti myös eläimet, kuten kissat, koirat ja linnut. Pelkkien eläinten silmien lisäksi kameran AF tunnistaa eläinten muodon, joten tarkennus ei hukkaa kohdetta vaikka ei löytäisikään kohteen silmiä.

Vieressä oleva uusi kuva paljastaa, että R5:ssä on joystick R-mallissa olleen hipaisukytkimen tilalla. Nuolipainikkeet on korvattu 5D-sarjasta tutulla pyörövalitsimella!

Canon EOS R5:stä on siis tulossa todella kova työkalu ammattikuvaajille.

Tällä hetkellä Canon ei ole vielä vahvistanut hintaa tai toimitusten alkamista.

Canon EOS R5

Lisätietoja Canon Suomen sivuilta: https://www.canon.fi/cameras/eos-r5/